Príšery

V tejto časti budem pridávať ďalšie a ďalšie príšery z hry keď na ne narazím a budem ich môcť vyfotiť. Zoradené sú podľa počtu skúseností, ktoré za ne môžete získať. Hrám v angličtine, takže sa môže stať, že meno nejakej príšery preložím zle, ak niečo objavíte, dajte mi, prosím, vedieť.

1-200 exp.201-1000 exp.1001-3000 exp.3001 a viac exp.
Výbušný kostlivec (blast skeleton)

Popis: Na tento v Icewind Dale nezvyčajný jav môžete naraziť na 2. poschodí Dračieho oka. Tým "nezvyčajný" myslím to, že keď tohto kostlivca zabijete, vybuchne a ak ich je pri sebe viac, máte obrovské problémy. Čo je na tom nezvyčajné? Skutočnosť, že po tom, ako celej vašej družine spôsobí také zranenia, že sotva prežijete, nedostanete ani len 1 bod skúseností.
Skúsenosti: 0
Ork (orc)

Popis: Orkovia sú jedny s najslabších príšer v celej hre. Bojujú väčšinou v skupinách, občas majú zo sebou aj orka-šamana, ktorý je o trochu silnejší, ale naozaj len o trochu. Prvý krát ich asi stretnete hneď na začiatku hry v oblasti východne od Eastheaven.
Skúsenosti: 15
Škriatok (goblin)

Popis: Škriatkovia sú v Icewind Dale veľmi rozšírené drobné bytosti zo zeleno-žltou pleťou. Väčšinou bojujú so sekerami a štítom, niekedy majú so sebou aj krátke luky. Zhlukujú sa do skupín - na osamelého hoblina asi len tak ľahko nenatrafíte. Ich sila? Škoda hovoriť...zabiť sa dajú jedným šmahom ruky. Stretnete sa s nimi hneď na začiatku hry, pri opustenom mlyne na v Kuldaharskom priesmyku.

Skúsenosti: 25
Ork elita (orc elite)

Popis: Silnejší ork, o niečo viac odolný, bežne prítomný v skupinách orkov.

Skúsenosti: 35
Zombie (zombie)

Popis: Zombie - názov hovorí za všetko. Zombie býva často prítomný v skupinách kostlivcov a ghúlov.

Skúsenosti: 35
Ork šaman (orc shaman)

Popis: O niečo silnejší ork, ktorý pozná kúzlo curse(kliatba). Väčšinou je obklopený skupinou ďalších orkov.

Skúsenosti: 35
Jašteričí muž (lizard man)

Popis: Takýto zelenáči aj so svojim šamanom vás privítajú hneď po príchode do Dračieho oka. A nie len pri príchode - sú roztrúsení po celej mape. Často používajú palcáty a sekery v kombinácii so štítom a ich nezvyčajné halapartne. Niektorí jašteričí muži bývajú aj oranžovo-hnedí.

Skúsenosti: 65
Kostlivec (skeleton)

Popis: Kostlivci sú jedny z najčastejšie vyskytujúcich sa príšer v Icewind Dale. Vačšinou na nich natrafíš pod zemou, v hrobkách, ale občas sa nejakí nájdu aj na povrchu. Dokážu bojovať z veľmi veľkým množstvom zbraní: bojové kladivá, palcáty, krátke a dlhé meče, kyjaky, luky, kuše, vrhacie dýky, bojové palice... Prvý krát ich stretnete v kryptách, na mieste zvanom Údolie tieňov alebo The Vale of Shadows.

Skúsenosti: 65
Duchovný rytier (spectral knight)

Popis: Takýchto neviditeľných bojovníkov môžete nájsť v Kresselackovej hrobke, kde slúžia ako jeho "bodyguardi". Títo obrnení duchovia však veľa nevydržia a padnú už po niekoľkých zásahoch.

Skúsenosti: 100
Vlk (wolf)

Popis: Vlci sú v Icewind Dale pomerne rozšírení, zvyčajne bojujú v smečkách, ale občas objavíte aj osamelého vlka.

Skúsenosti: 120
Ľadový troll (ice troll)

Popis: Asi úplne najslabší trolovia vôbec, môžete ich stretnúť pred vchodom do Dračieho oka. Narozdiel od ostatných druhov, dajú sa zabiť bez použitia kyseliny alebo ohňa.

Skúsenosti: 145
(Tattered skeleton)

Popis: Silnejší a väčší kostlivec, tiež celkom ľahko zraniteľný. Slovenský preklad môže byť ošúchaný kostlivec. Prvý krát ho môžete stretnúť na druhom poschodí Kresselackovej hrobky v údolí tieňov.

Skúsenosti: 150
Kostlivec lukostrelec (archer skeleton)

Popis: Tiež veľmi rozšírená príšera. Veľmi veľa ich je napríklad v hrobkách v Údolí tieňov.

Skúsenosti: 200
1-200 exp.201-1000 exp.1001-3000 exp.3001 a viac exp.