Príšery

V tejto časti budem pridávať ďalšie a ďalšie príšery z hry keď na ne narazím a budem ich môcť vyfotiť. Zoradené sú podľa počtu skúseností, ktoré za ne môžete získať. Hrám v angličtine, takže sa môže stať, že meno nejakej príšery preložím zle, ak niečo objavíte, dajte mi, prosím, vedieť.

1-200 exp.201-1000 exp.1001-3000 exp.3001 a viac exp.
Silný jašteričí muž (tough lizard man)

Popis: Jašteričí muži majú svoje sídlo v sopke Dračie oko, kde sa živia živými dospelými a deťmi. Existujú štyri druhy jašteričích mužov: obyčajní, silní, šamanovia a ich kráľ.

Skúsenosti: 310
Ogor (ogre)

Popis: Ogrovia sú asi priemerne silní protivníci. Zo začiatku môžu robiť problémy - neskôr to nestojí za reč. Nie sú však odolní voči mágii a sú dosť pomalí, takže dajú sa pomerne ľahko zraniť strelnými zbraňami.

Skúsenosti: 270
Menší tieň (lesser shadow)

Popis: Tiene sa vyskytujú v dungeonoch a v jaskyniach pod zemou na tmavých miestach. Bežne však nejaké poletujú aj na povrchu. Sú odolné na mágiu, ale klasickými zbraňami sa dajú celkom jednoducho zraniť.

Skúsenosti: 350
Yeti (yeti)

Popis: Yeti je zo začiatku celkom silná príšera, zvyčajne bývajú v tak dvoch-troch členných skupinách. Myslím však, že zabíjať ich stojí zato - získate dosť veľa skúseností a okrem toho, ich kožuch sa dá celkom výhodne predať na výrobu brnenia, napríklad u Conlana v Kuldahare. Bohužiaľ, čím viac kožušín predávate, tým nižšiu majú hodnotu.

Skúsenosti: 420
Verbeeg (verbeeg)

Popis: Werbeeg je asi trikrát väčší a neinteligentný človek. Werbeegovia sa vyskytujú v oblasti Chrámu zabudnutého boha kde ich využívajú ako stráže. Dokážu narobiť poriadne nepríjemnosti a majú dosť veľa životov.

Skúsenosti: 420
Chrobák smraďoch (beetle bomberdier)

Popis: Takýto nevinne vyzerajúci hmyz je pomerne rozšírený v Dračom oku. V skutočnosti je však veľmi nebezpečný a môže narobiť poriadne problémy. Keď sa takýto chrobák dostane k vašej postave, vypustí nejaký čudný oblak prachu, ktorý ju úplne omráči a tým pádom ju aj ľahko zraní. Takýchto chrobákov treba zabíjať ešte skôr ako sa k vám dostanú, aby vás nestihli omráčiť. Väčší problém je keď ich je viac a vy ich nestihnete postrieľať...

Skúsenosti: 420
Kostlivec mág (skeletal mage)

Popis: Kostlivci mágovia sú pomerne silní protivníci, hlavne ak vás zabávajú ostatné kostričky a majú priležitosť kúzliť. V takom prípade vám dokážu skutočne znepríjemniť boj. Ak sú však osamelí, môžete do nich strieľať, a tým rušiť ich kúzla.

Skúsenosti: 500
Tieň (shadow)

Popis: Tiene sú príšery vyskytujúce sa hlavne v hrobkách (napríklad v Údolí tieňov). Sú odolné na mágiu, ale ľahko zraniteľné úplne bežnými zbraňami.


Skúsenosti: 520
Jašteričí muž šaman (Lizard man shaman)

Popis: V skupinkách jašteričích mužov sa často objavuje aj tento šaman, na ktorého treba útočiť najskôr, aby nestihol zoslať svoje kúzla. Každý šaman so sebou nosí ohnivý olej.


Skúsenosti: 850
1-200 exp.201-1000 exp.1001-3000 exp.3001 a viac exp.