Príšery

V tejto časti budem pridávať ďalšie a ďalšie príšery z hry keď na ne narazím a budem ich môcť vyfotiť. Zoradené sú podľa počtu skúseností, ktoré za ne môžete získať. Hrám v angličtine, takže sa môže stať, že meno nejakej príšery preložím zle, ak niečo objavíte, dajte mi, prosím, vedieť.

1-200 exp.201-1000 exp.1001-3000 exp.3001 a viac exp.
Šabloruký kostlivec (bladed skeleton)

Popis: Tak toto môže byť skutočný problém... ak ich na vás útočí viac naraz. Šablorukí kostlivci sú pomerne "rozmnožení" v Odseknutej ruke, kedysi slávnej pevnosti elfov.

Skúsenosti: 1 300
Yuan-ti elita (yuan-ti elite)

Popis: Silnejší yuan-ti, môžete ich stretnúť v Dračom oku na štvrtom a piatom poschodí.

Skúsenosti: 1 400
Yuan-ti mág (yuan-ti mage)

Popis: Popri obyčajnýcj yuan-ti a yuan-ti elite existuje ešte jeden druh - mág. Mágovia poznajú hlavne (ak nie len) ochranné kúzla, veľmi vám teda neublížia. Dokážu však posilniť ostatných hádích bojovníkov, a preto ich treba zabiť ešte skôr, ako stihnú svoje kúzla zoslať.

Skúsenosti: 1 400
Troll (troll)

Popis: Trollovia sú jedny z mojich najmenej obľúbených príšer. Možno aj preto, že vyzerajú tak odporne, ale hlavne preto, že na ich úplné usmrtenie treba použiť oheň alebo kyselinu - a to väčšinou nemám k dispozícii. Stretnete ich v Dračom oku na druhom poschodí.

Skúsenosti: 1 400
(Imbued wight)

Popis: Tak táto potvora dokáže urobiť poriadne problémy, hlavne zo začiatku hry. Ovláda kúzlo magická strela, a keďže je na pomerne vysokej úrovni, toto kúzlo dokáže hneď na začiatku vášho bojovníka poriadne oslabiť. Okrem toho má dosť veľa životov a je odolný na obyčajné zbrane. Za tie skúsenosti to ale stojí zato. Budem rád, ak mi pomôžete so slovenským prekladom tejto príšery.

Skúsenosti: 1 400
Miznúci pavúk (phase spider)

Popis: Miznúce pavúky sa často objavujú v skupinách pavúkov v Dračom oku. Tento druh pavúka dokáže zmiznúť a objaviť sa úplne kdekoľvek, väčšinou pri vašemu najzraniteľnejšiemu členovi družiny(zvyčajne mág) a  odrazu ho bodnúť svojimi nohami. Miznúce pavúky (a pavúky všeobecne) vás dokážu celkom ľahko otráviť, preto by ste mali mať poruke nejaké protijedy (v truhle hneď na sever od vchodu ich je až 15).

Skúsenosti: 1 400
Mečový pavúk (sword spider)

Popis: Nie, nie je to len nejaký nezmyselný názov. Tento obrovský pavúk má nohy ostré ako meč, s ktorými seká veľmi rýchlo a presne. Navyše je pomerne rýchly a najsilnejší zo všetkých pavúkov v hre. Stretnete ho v Dračom oku.

Skúsenosti: 2 000
Kráľ jašteričích mužov (Lizard man king)

Popis: Keď sa prebojujete cez celé prvé poschodie Dračieho oka, dostanete sa ku kráľovi plazov, jednému s tých, kto spôsobuje únosy v Kuldahare. Zabiť kráľa nebude až taký problém, horšie sú tie stráže, ktoré ho obklopujú.

Skúsenosti: 2 000
Múmia (mummy)

Popis: Múmie sú jedny z tých silnejších príšer. Sú odolné na obyčajné zbrane, a preto treba mať v zásobe nejaké útočné kúzla, magické zbrane a kyselinové, ohnivé, ľadové alebo iné šípy. Múmie môžete nájsť napríklad v Kresselackovej hrobke v Údolí tieňov.

Skúsenosti: 3 000
Ettin (ettin)

Popis: Takýto dvojhlaví obri vám budú znepríjemňovať cestu v jaskyni pred Dorn's Deep. Sú celkom silní, nie však odolní a dajú sa zraniť asi čímkoľvek.

Skúsenosti: 3 000
1-200 exp.201-1000 exp.1001-3000 exp.3001 a viac exp.